Değerli hazırlık sınıfı öğrencilerimiz,
17 Eylül 2014 tarihinde YABDİL ile yaptığımız toplantı sonucunda alınan kararlar ve netleşen bazı durumlar aşağıdaki gibidir:
1. Eylül 22, Pazartesi günü bütün hazırlık öğrencileri saat 09:00’da YABDİL’de hazır bulunacaktır. Buradaki İngilizce hocaları ve ENGILA hocaları Jeff Turner ile Martha Young, hazırlık öğrencilerini, hangi seviyede İngilizce öğrenmeye başlayacaklarını tesbit amacıyla informel bir sınava tabi tutacaklardır. İngilizce bilgisi açısından hangi öğrencinin hangi kurdan başlayacağı, bu sınavdan sonra belli olacaktır. Bu sınav, 8 Eylül’de yapılan sınava hazırlık sınıfı öğrencilerinin yarısının girmemiş olmasından kaynaklanan bir zorunluluk sonucudur.
2. Bütün öğrenciler, 10 EKİM Cuma gününe kadar her gün Gölbaşı’nda kursa devam edecektir. Öğrenciler, 13 Ekim’den itibaren, hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Gölbaşı’nda, Salı ve Perşembe günleri ise İlahiyat Fakültesi’nde kurs göreceklerdir.
3. Hazırlık sınıfı, öğrencilerin akademik programdaki dersleri anlamaları bakımından hayati bir önem arzetmektedir. Dolayısıyla bütün öğrencilerin İngilizce öğrenimini ciddiye almaları ve işleri sıkı tutmaları salık verilmektedir.
AYRICA, üniversitenin yeni aldığı karara göre, şayet bir öğrenci hazırlık sınıfında kalıp hazırlığı tekrar etmek durumuna düşerse, hazırlıkta tekrar edilen yıl, akademik dört yıldan düşülecektir. Bunun pratik anlamı şudur: eğer bir öğrenci hazırlık sınıfını tekrar ederse, son sınıfta okul harcı ödemek zorunda kalacaktır.
5.YABDİL’deki ders saatleri şöyledir:
Pazartesi: 09:30-13:00
Salı-Cuma: 09:30-14:40
13 Ekim’den sonra Salı ve Perşembe günleri İlahiyat Fakültesi’de verilecek İngilizce hazırlık derslerinin saatleri, Jeff Turner tarafından sizlere bildirilecektir.